Fietstour 2024

Wij zien je zitten

Op De Marke kijken we niet alleen naar wat je kunt zodat je je diploma kunt halen. Bij ons leer je wie je bent! We zeggen niet voor niets: De Marke ziet je zitten. We leren je zelfstandig te worden, samen te werken en keuzes te maken. Dit doen wij door je ervaringen aan te bieden zodat jij beter kunt kiezen.

Veel meer dan een diploma

Een mooi rapport is leuk en een diploma is belangrijk, maar er valt zoveel meer te leren. Niet alleen kennis uit boeken maar ook over jezelf. Dit is in een notendop wat Het Corberic, leerroute vrijeschoolonderwijs binnen De Marke jou biedt.

In de bovenbouw kies je uit zeven beroepswerelden. Die werelden zijn levensecht. Dus als je leert koken, dan doe je dat voor echte klanten in ons vmbo schoolrestaurant De Globe. Daar komen mensen uit de buurt en de stad eten Hoe leuk is dat!

Je doet op De Marke geen theoretische mavo. Bij lange na niet! In de lessen in onze bovenbouw mavo (jaar 3 en 4) zitten zoveel mogelijk praktijkopdrachten. Want je leert het meest van doen en ervaren! Na de mavo ben je klaar voor de havo op Het Vlier of mbo-4, waar je ook veel praktijk krijgt.

Denken aan later doe je niet elke dag. Logisch. Je leeft nu. Maar bij De Marke denken we natuurlijk goed na over je periode na school. En of je nou gaat werken of studeren, wij zorgen altijd voor een mooie aansluiting.

Vanaf schooljaar 2020-2021 hebben we een tweejarige onderbouw. Geen brugklas meer, maar een echte brugperiode. Dat is heel fijn, want daardoor heb je twee jaar de tijd om te ontdekken wat het beste bij je past.