meldjeaan2022.png
Open Huis De Marke Terug Kijken

Etty Hillesum Lyceum (EHL) verzorgt bijzonder voortgezet onderwijs in Deventer. Dat gebeurt op Arkelstein, De Boerhaave, Het Stormink, De Marke en het Vlier. Op onze vijf scholen bieden we leerwegen aan van praktijkonderwijs tot gymnasium. Ook hebben we  bijzondere leerroutes zoals tweetalig onderwijs, Havo XL, het Ecolyceum of een leerroute geïnspireerd op vrijeschoolprincipes. Elke school heeft een eigen karakter en profiel. Samen zetten we ons in voor uitstekend en modern onderwijs voor alle leerlingen uit Deventer en omgeving. 

Het Etty Hillesum Lyceum maakt deel uit van Stichting Carmelcollege. Stichting Carmelcollege stelt de zorg voor de mens – elke mens, heel de mens en alle mensen- centraal. We zijn gericht op humanisering en de ontwikkeling van individu en school. Deze stichting verbindt 13 scholengemeenschappen door heel Nederland. Wil je meer weten over de kracht van Carmel? Kijk op www.carmel.nl voor meer informatie.  

De Marke is één van de vijf scholen van het Etty Hillesum Lyceum in Deventer.

Onze scholengemeenschap is vernoemd naar Etty Hillesum: een jonge vrouw die tijdens de Tweede Wereldoorlog dappere persoonlijke keuzes maakte. Etty Hillesum zette zich in voor anderen in het volle vertrouwen dat de toekomst er beter uitziet als je jezelf daarvoor inspant. Door die visie en houding laten wij ons inspireren. In ons onderwijs zijn vertrouwen, moed en verantwoordelijkheid belangrijke waarden.

Werken bij Etty Hillesum Lyceum

Je krijgt Alle Ruimte

Bij de vijf scholen van het Etty Hillesum Lyceum in Deventer werken ruim 450 medewerkers. We werken vanuit één gemeenschappelijke visie: ‘Alle ruimte’. Daarin zijn al onze scholen heel verschillend. Elke school heeft een eigen onderwijskundige- en pedagogische aanpak. Zo valt er voor leerlingen wat te kiezen. En voor jou als sollicitant of collega dus ook! Wij creëren samen een school waar leerlingen en collega’s zich thuis voelen.

Wil je even binnen kijken op De Marke? Kijk hier het filmpje!

Door de aangescherpte coronamaatregelen kan ons restaurant De Globe helaas niet openen. Dit duurt in ieder geval tot 1 januari 2022. Zodra we weten wanneer we open kunnen laten we dit hier weten. Je kunt op deze plek dan ook een tafel reserveren via een aanmeldformulier. Wil je van ons horen wanneer je weer bij ons kunt komen eten? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan houden we je op de hoogte.

Iedere donderdagavond om 17 uur serveren we een diner in het vmbo schoolrestaurant De Globe van De Marke. Elke week bedenken en maken vmbo leerlingen samen met hun meesterkok een driegangen menu voor €13,50. 

Leerlingen bedenken en maken het menu zelf en serveren uit aan tafel. Geef leerlingen een kans om te leren en geniet van een lekker menu in ons gezellige schoolrestaurant. Reserveren is noodzakelijk. Je reserveert via een aanmeldformulier dat online komt als we open mogen.