Fietstour 2024
Wil jij een voorlichter in jouw groep 7/8?

Speciaal voor ouders, leerlingen en leerkrachten van groep 8 verschijnt jaarlijks ons magazine de ETTY met leuke interviews en quotes van leerlingen en docenten. Ook vind je heldere uitleg over ons schoolaanbod en de diverse leerwegen. Noteer alvast wanneer onze open huizen en info avonden zijn en check de superslimme tips voor eerstejaars! Benieuwd wat voor type brugklasser jij bent? Doe de test!

Lees meer …

Etty Hillesum Lyceum (EHL) verzorgt bijzonder voortgezet onderwijs in Deventer. Dat gebeurt op Arkelstein, De Boerhaave, Het Stormink, De Marke en het Vlier. Op onze vijf scholen bieden we leerwegen aan van praktijkonderwijs tot gymnasium. Ook hebben we  bijzondere leerroutes zoals tweetalig onderwijs, Havo XL, het Ecolyceum of een leerroute geïnspireerd op vrijeschoolprincipes. Elke school heeft een eigen karakter en profiel. Samen zetten we ons in voor uitstekend en modern onderwijs voor alle leerlingen uit Deventer en omgeving. 

Het Etty Hillesum Lyceum maakt deel uit van Stichting Carmelcollege. Stichting Carmelcollege stelt de zorg voor de mens – elke mens, heel de mens en alle mensen- centraal. We zijn gericht op humanisering en de ontwikkeling van individu en school. Deze stichting verbindt 13 scholengemeenschappen door heel Nederland. Wil je meer weten over de kracht van Carmel? Kijk op www.carmel.nl voor meer informatie.  

De Marke is één van de vijf scholen van het Etty Hillesum Lyceum in Deventer.

Onze scholengemeenschap is vernoemd naar Etty Hillesum: een jonge vrouw die tijdens de Tweede Wereldoorlog dappere persoonlijke keuzes maakte. Etty Hillesum zette zich in voor anderen in het volle vertrouwen dat de toekomst er beter uitziet als je jezelf daarvoor inspant. Door die visie en houding laten wij ons inspireren. In ons onderwijs zijn vertrouwen, moed en verantwoordelijkheid belangrijke waarden.

Lees meer …

Je krijgt Alle Ruimte
Bij de zes scholen van het Etty Hillesum Lyceum in Deventer werken ruim 600 medewerkers. We werken vanuit één gemeenschappelijk motto: ‘Alle ruimte’. In de uitwerking van dit motto zijn de scholen verschillend. Elke school heeft een eigen onderwijskundige- en pedagogische aanpak. Zo valt er voor leerlingen wat te kiezen. En voor jou als sollicitant, stagiair of collega dus ook! Wij creëren samen een school waar leerlingen en collega’s zich thuis voelen.

Lees meer …

Wil je even binnen kijken op De Marke? Kijk hier het filmpje!

Lees meer …

Orginele diner- of vergaderlocatie? Reserveer uw tafel bij vmbo-schoolrestaurant De Globe!

Vanaf 2 november 2023 tot en met 28 maart 2024 heten wij u op donderdagavond van harte welkom in ons vmbo-schoolrestaurant De Globe. Onze leerlingen kunnen niet wachten om voor u een heerlijk driegangen menu te maken en te serveren. Komt u een keer bij ons dineren en/of vergaderen?

Lees meer …

Sterk Techniek Onderwijs
Van de autogarage om de hoek tot een boorplatform in de Waddenzee, een biologisch zuivelbedrijf, een kapperszaak of een ziekenhuis. Techniek is overal en overal zijn technici nodig. Toch kiezen steeds minder leerlingen voor techniek. Terwijl bedrijven staan te springen om nieuw, goedgeschoold, technisch personeel. Een grote uitdaging die het onderwijs en bedrijfsleven in de regio Deventer samen aangaan met Sterk Techniek Onderwijs Deventer-Twello.

Aandacht voor techniek
Samen werken we in negen projecten onder andere aan: meer praktijk op de scholen, meer technische vakken, goed materiaal, aandacht voor meiden in techniek en kinderen op de basisschool kennis laten maken met techniek. Ons doel is om technische opleidingen interessanter en beter te maken. En kinderen van jongs af aan te laten ervaren hoe leuk techniek is.

Meer weten?
Op de website www.sterkintechniekonderwijs.nl lees je alles over Sterk Techniek Onderwijs Deventer-Twello: de activiteiten die we organiseren voor leerlingen, de projecten waar we mee bezig zijn en de bedrijven die aangesloten zijn.

Ook samenwerken?
Sterk techniekonderwijs en kinderen warm krijgen voor technische opleidingen, dat moeten we gezamenlijk oppakken. Ruim zestig bedrijven zijn al aangesloten. Wil jij samen met ons bouwen aan sterk techniekonderwijs? Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De Marke en het bedrijfsleven
De Marke is een soort gemeenschap en biedt leerlingen een oefenplaats voor de samenleving. We zijn geworteld in de lokale gemeenschap. Uiteraard zijn ouders onze belangrijkste partner. Maar we werken ook samen met andere onderwijsinstellingen, maatschappelijke instellingen, de gemeente en bedrijven. Onder andere in Sterk Techniek Onderwijs. Dit is een samenwerkingsverband vanuit een landelijk subsidieprogramma met als doelstelling: werken aan een duurzaam, dekkend en kwalitatief sterk technisch onderwijs.