open huis de marke
Informatieavond 2020

Het inleveren van de boeken, zal plaatsvinden tussen maandag 22 juni en woensdag 1 juli in de mediatheek van de Marke Noord. Graag de berichtgeving van Iddink(brief) en de school(mail) goed in de gaten houden.

iddink

In onderstaande link vindt u de laatste informatie omtrent het onderwijs dat we de komende weken aan zullen gaan bieden. We doen alles wat in onze macht ligt om dit in goede banen te leiden.

Mocht u vragen hebben, dan kunt u een mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Brief update onderwijs op afstand

Hier volgen updates over corona en onze school

17 april: Onderstaande brief, waarin onze directrice haar dank uitspreekt, is vandaag verzonden via contactmomenten.

Bedankt!

16 april: Onderstaande brief is vandaag naar de leerlingen-ouders/verzorgers van klas 1, 2 en 3 van De Marke verstuurd.

Actieplan corona Leerlingen

15 april: Vandaag zijn de flyers met de exameneisen naar onze examenkandidaten verstuurd.

basis-kader

mavo

03 april: Vandaag is er een filmpje online gezet waar ook onze school aan mee heeft gewerkt. #voorwiedoejijhet.

Check het hier.

03 april: Vandaag is onderstaande update naar de ouders en leerlingen van De Marke verstuurd (exclusief het Corberic).

Brief leerlingen corona

01 april: Vandaag zijn onderstaande brieven naar de leerlingen en ouder(s)-verzorger(s) van klas 4 verstuurd. Het bevat informatie over het afsluiten van het schoolexamen en het toetsrooster.

Brief corona klas 4

Toetsrooster

25 maart: Vandaag zijn onderstaande brieven verstuurd. In de eerste brief legt onze directrice, mevrouw Morsink, uit wat er in de afgelopen anderhalve week al gerealiseerd is. Ook geeft ze aan wat ons te wachten staat, wat daarvoor nodig is en wat ons doel is. Het tweede document is nogmaals de handleiding voor het installeren van de benodigdheden voor leren op afstand.

bericht voor leerlingen-ouder(s)-verzorger(s)

Handleiding voor leerlingen

24 maart: Aan het eind van de middag is onderstaande brief over het vervolg van de schoolexamens naar alle leerlingen/ouders/verzorgers verstuurd.

communicatie leerling-ouders-verzorgers over vervolg schoolexamens

24 maart: Onderstaande brief is naar alle leerlingen 3 en 4 vmbo De Marke Noord en Zuid en Het Corberic verstuurd.  Het bevat informatie over het niet doorgaan van de de schoolexamens.

Update Coronavirus De Marke 3-4 vmbo 24-03-2020

 20 maart: Vandaag zijn er via de mail twee brieven naar onze leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) verstuurd. Voor de duidelijkheid. Leerlingen, ook die van leerjaar 4 worden maandag NIET op school verwacht om lessen te volgen.

Bericht voor leerlingen en ouders leerjaar 4

Update coronavirus 20-03-2020

20 maart: Gisteren zijn via de mail onderstaande documenten over het werken met Teams for Education naar onze leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) verstuurd:

Brief onderwijs op afstand

Handleiding onderwijs op afstand voor leerlingen

18 maart: Via het Instagram account van de school worden regelmatig filmpjes gepost. Je vindt onze pagina hier:

Instagram De Marke

17 maart: Onderstaande brief is naar onze leerlingen gestuurd. Hierin steekt onze directrice, mevrouw Morsink, ze een hart onder de riem in deze vreemde tijden.

Brief naar leerlingen

16 maart: Vandaag hebben ouders onderstaande brief via de mail ontvangen. Wij richten ons in eerste instantie met afstandleren voor onze 4de klassers. Wij adviseren al onze leerlingen om SOMtoday en Its Learning goed in de gaten te houden. 

Brief voor ouders 16 maart 2020.

 

 

Super trots ben ik op Niek Rijsdijk, Scot Roelvink en Teun van Hees uit klas 4 van het beroepsprofiel Produceren, Installeren en Energie.

Nadat ze in februari de provinciale voorronde hadden gewonnen, mochten ze gisteren deelnemen aan de landelijke finale van Skills Talents in Leeuwarden. In een vijf uur durende strijd tegen scholen uit alle andere provincies konden ze hun vakvaardigheden laten zien.

Ze moesten de elektrische installatie van een koelpakhuis maken, die via een wifi verbinding bediend kon worden. Het podium hebben ze net niet gehaald, maar toch een knap stukje werk van deze toppers uit Deventer.

Skills talent

Wim Blankvoort

Etty Hillesum Lyceum - De Marke en Aventus maken een soepeler overstap van vmbo naar mbo mogelijk voor leerlingen met vmbo basisberoepsgerichte leerweg profiel Zorg & Welzijn.

Maandag 2 maart 2020 waren de twee Ministers van Onderwijs, Ingrid van Engelshoven en Arie Slob op bezoek bij mbo Aventus in Deventer. 18 leerlingen van vmbo locatie De Marke deden mee in een pilot met als doel: vmbo-‘ers hoeven lesstof uit mbo-zorgopleiding niet meer te herkauwen. De Stentor maakte dit artikel.

Afbeelding1Als ouders vinden wij NIX18 een belangrijk onderwerp. Welke afspraken maak jullie thuis over drinken, roken en drugs? Hoe reageer je op de vragen als ‘Nou gezellig, jullie drinken wel en ik mag niks?’ 

De ouderraad van De Marke organiseert weer een wervelende, leerzame en vooral grappige theateravond voor ouders en leerlingen. Zet dinsdag 24 maart 2020 om 19.00 uur in je agenda en meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mocht je al een aanmelding hebben gedaan voor de geannuleerde datum dan hoeft u zich  niet nogmaals aan te melden, u bent dan al via de mail persoonlijk op de hoogte gebracht.

Van ouders, voor ouders én leerlingen!  Theateravond NIX18 | Dinsdag 24 maart 2020 | 19.00 uur | Locatie Noord

Op dinsdag 7 april vanaf 19.00 uur wordt in Theater Bouwkunde, Klooster 2, 7411 NH Deventer het MAVO eindexamen muziek 2020 afgenomen. U bent van harte uitgenodigd om onze examenkandidaten aan te komen moedigen.

eindexamen muziek 2020

Er is in overleg besloten om de aankomende skiweek te cancelen. Er is op dit moment te weinig zekerheid om bij een goede piste aan te komen en een mooie dag te organiseren. We zijn aan het kijken voor een andere datum, dus hopelijk lukt dat.

skien

Morgen, woensdag 29 januari, is een NLD-dag wegens scholing van docenten en het Open Huis. Dit betekent dat onze leerlingen deze dag geen les hebben. Wel kunnen ze ingezet worden voor andere werkzaamheden (uren/toetsen inhalen, helpen bij het open huis, etc).

Kom op de Thee

Zojuist is het eindbedrag van onze actie "Kom op de Thee" bekend gemaakt. Voor De Voedselbank Deventer hebben we €2400,- opgehaald met de bingo en verloting.

We willen graag iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan dit fantastische bedrag.

Mocht u de reportage van Drtv nog gemist hebben, deze vindt u hier: Drtv Kom Op De Thee

Vandaag is onze jaarlijkse actie Kom op de thee begonnnen. De eerste prijzen zijn inmiddels verdeeld en er is al een mooi bedrag opgehaald voor de Voedselbank.

Drtv heeft vanochtend opnames gemaakt. Deze vindt u hier: Kom op de Thee

Kseniya Prakapuk uit de Marke mavo 4 examenklas tekenen heeft het winnende ontwerp gemaakt voor de Etty kerst-nieuwjaarskaart 2019/20. Elk jaar in een andere Etty school.

Op donderdagmorgen 5 december vroeg ontbijten met bedrijfsrelaties uit Deventer en de regio. Dat deden we als collega’s van de Etty scholen waar techniekvakken een injectie krijgen met landelijk subsidiegeld. Collega’s van Saxion, Aventus en …

Donderdag 5 december – Sint en roetveegpieten zijn op de Etty scholen gesignaleerd! In aula’s, lokalen en gangen laten zij zich horen, zien en ‘voelen’. Ja voelen ook, want pepernoten worden rondgestrooid.

 

UITNODIGING MBO INFO AVOND DINSDAG 26 NOVEMBER 2019

Op dinsdag 26 november vindt op het Etty Hillesum Lyceum, De Marke de jaarlijkse informatieavond van het mbo, het middelbaar beroeps onderwijs, plaats. De informatieavond is bedoeld voor de leerlingen uit 3 vmbo en 4 vmbo en hun ouders.

Retro is weer helemaal ‘in’. Dat zie je overal. Hoe leuk is het dan om weer eens een middagje, ouderwets gezellig met een kopje thee, te (woord)bingoën samen met opa en oma en terug te verlangen naar vervlogen tijden? Op de Marke kan het; want wij zien jou!

Ouders van groep 8 kinderen zijn om 19.00 uur van harte welkom. De koffie staat klaar op locatie Marke Noord (Lebuinuslaan 1). U kunt ook onze locatie aan de overkant van de weg bekijken. Er zal van alles te zien, horen, vragen en bekijken zijn.

 

Speciaal voor groep 8 klassen. Op woensdagochtend in onze Horecakeuken of ons ‘Techniekplein’. Je maakt iets wat je mee naar huis kunt nemen. Tegelijk hoor je meer over onze 7 vmbo beroepswerelden.

Per 1 september is Maaike Morsink gestart als directeur van De Marke, onze school voor vmbo basis, kader, mavo, onderbouw havo en leerroute Het Corberic (vrijeschoolonderwijs mavo, havo, vwo).