Fietstour 2020

Afbeelding1Als ouders vinden wij NIX18 een belangrijk onderwerp. Welke afspraken maak jullie thuis over drinken, roken en drugs? Hoe reageer je op de vragen als ‘Nou gezellig, jullie drinken wel en ik mag niks?’ 

De ouderraad van De Marke organiseert weer een wervelende, leerzame en vooral grappige theateravond voor ouders en leerlingen. Zet dinsdag 24 maart 2020 om 19.00 uur in je agenda en meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mocht je al een aanmelding hebben gedaan voor de geannuleerde datum dan hoeft u zich  niet nogmaals aan te melden, u bent dan al via de mail persoonlijk op de hoogte gebracht.

Van ouders, voor ouders én leerlingen!  Theateravond NIX18 | Dinsdag 24 maart 2020 | 19.00 uur | Locatie Noord

Op dinsdag 7 april vanaf 19.00 uur wordt in Theater Bouwkunde, Klooster 2, 7411 NH Deventer het MAVO eindexamen muziek 2020 afgenomen. U bent van harte uitgenodigd om onze examenkandidaten aan te komen moedigen.

eindexamen muziek 2020

Er is in overleg besloten om de aankomende skiweek te cancelen. Er is op dit moment te weinig zekerheid om bij een goede piste aan te komen en een mooie dag te organiseren. We zijn aan het kijken voor een andere datum, dus hopelijk lukt dat.

skien

Morgen, woensdag 29 januari, is een NLD-dag wegens scholing van docenten en het Open Huis. Dit betekent dat onze leerlingen deze dag geen les hebben. Wel kunnen ze ingezet worden voor andere werkzaamheden (uren/toetsen inhalen, helpen bij het open huis, etc).

Kom op de Thee

Zojuist is het eindbedrag van onze actie "Kom op de Thee" bekend gemaakt. Voor De Voedselbank Deventer hebben we €2400,- opgehaald met de bingo en verloting.

We willen graag iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan dit fantastische bedrag.

Mocht u de reportage van Drtv nog gemist hebben, deze vindt u hier: Drtv Kom Op De Thee

Vandaag is onze jaarlijkse actie Kom op de thee begonnnen. De eerste prijzen zijn inmiddels verdeeld en er is al een mooi bedrag opgehaald voor de Voedselbank.

Drtv heeft vanochtend opnames gemaakt. Deze vindt u hier: Kom op de Thee

Kseniya Prakapuk uit de Marke mavo 4 examenklas tekenen heeft het winnende ontwerp gemaakt voor de Etty kerst-nieuwjaarskaart 2019/20. Elk jaar in een andere Etty school.

Op donderdagmorgen 5 december vroeg ontbijten met bedrijfsrelaties uit Deventer en de regio. Dat deden we als collega’s van de Etty scholen waar techniekvakken een injectie krijgen met landelijk subsidiegeld. Collega’s van Saxion, Aventus en …

Donderdag 5 december – Sint en roetveegpieten zijn op de Etty scholen gesignaleerd! In aula’s, lokalen en gangen laten zij zich horen, zien en ‘voelen’. Ja voelen ook, want pepernoten worden rondgestrooid.

 

UITNODIGING MBO INFO AVOND DINSDAG 26 NOVEMBER 2019

Op dinsdag 26 november vindt op het Etty Hillesum Lyceum, De Marke de jaarlijkse informatieavond van het mbo, het middelbaar beroeps onderwijs, plaats. De informatieavond is bedoeld voor de leerlingen uit 3 vmbo en 4 vmbo en hun ouders.

Retro is weer helemaal ‘in’. Dat zie je overal. Hoe leuk is het dan om weer eens een middagje, ouderwets gezellig met een kopje thee, te (woord)bingoën samen met opa en oma en terug te verlangen naar vervlogen tijden? Op de Marke kan het; want wij zien jou!

Ouders van groep 8 kinderen zijn om 19.00 uur van harte welkom. De koffie staat klaar op locatie Marke Noord (Lebuinuslaan 1). U kunt ook onze locatie aan de overkant van de weg bekijken. Er zal van alles te zien, horen, vragen en bekijken zijn.

 

Speciaal voor groep 8 klassen. Op woensdagochtend in onze Horecakeuken of ons ‘Techniekplein’. Je maakt iets wat je mee naar huis kunt nemen. Tegelijk hoor je meer over onze 7 vmbo beroepswerelden.

Per 1 september is Maaike Morsink gestart als directeur van De Marke, onze school voor vmbo basis, kader, mavo, onderbouw havo en leerroute Het Corberic (vrijeschoolonderwijs mavo, havo, vwo).