Fietstour 2024

Bovenbouw basis/kader op De Marke, dan weet je waarvoor je leert. Tijdens de lessen binnen je beroepsprofiel, de keuzedelen en stage pas je de geleerde theorie direct toe in de praktijk. Zo ben jij levensecht aan het leren!

Voorlichting:

Wil je nog meer informatie over de bovenbouw basis/kader? Bekijk dan de volgende presentaties eens:

Algemene voorlichting

keuzevakken

Magazine keuzevakken

Keuzeformulieren:

Heb jij je keuze voor de bovenbouw van De Marke gemaakt, dan kun je hieronder het keuzeformulier downloaden. Je mentor kan je dan verder helpen.

keuzeformulier 3 basis

keuzeformulier 3 kader

De mavo op De Marke, dan weet je waarvoor je leert. Door een praktijkvak en stage pas je direct toe wat je in de lessen krijgt. Zo ben jij levensecht aan het leren!

Keuzeformulieren

- Keuzeformulier 2m naar 3m Economie
- Keuzeformulier 2m naar 3m Techniek
- Keuzeformulier 2m naar 3m Zorg & Welzijn

- Keuzefomulier 3H naar 4M Zorg & Welzijn

- Keuzeformulier 3H naar 4M Economie

- Keuzeformulier 3H naar 4M Techniek

Voorlichting:

Wil je nog meer informatie over 3 mavo?
Bekijk de volgende presentatie:

Van 2 naar 3 mavo (pdf) 

Van 3 havo naar 4 mavo

          Video Zorg & Welzijn

          Video Technologie & Toepassing

          Video Economie & Ondernemen

Video voorlichting Mavo 3 De Marke

Magazine keuzevakken

Voor voorlichting over de doorstroom van 3 havo naar 4 mavo kijk je hier.

 

De mentor is een belangrijke persoon voor leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) op De Marke. De mentor is namelijk de spin in het web van onze organisatie. Voor leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) is de mentor het eerste aanspreekpunt. Wanneer de mentor geen antwoord kan geven op uw vraag, kan hij/zij u in contact brengen met de juiste persoon.

In klas 1 hebben alle leerlingen een groepsdocent, die ook hun mentor is. De leerlingen zien elkaar en de mentor veel en leren elkaar hierdoor goed kennen. Ook in klas 2 zien leerlingen hun mentor regelmatig, omdat zij naast mentorles ook een of meerdere andere vakken van de mentor krijgen.

In de bovenbouw zien de leerlingen hun mentor iets minder, maar ze kunnen altijd bij hem of haar terecht. Dit geldt ook voor u als ouder(s)/verzorger(s).

Op De Marke hebben we een tweejarige brugperiode. Dat is heel fijn, want daardoor heb jij twee jaar de tijd om te ontdekken welk vmbo niveau en welk beroepsprofiel het best bij je past. Je komt in een combinatiegroep, dus in vmbo basis/kader, kader/mavo of mavo/havo. Alle groepen zitten de eerste twee jaar bij elkaar op locatie De Marke Noord.

Lees meer …

Op De Marke krijg je vakken uit zeven beroepsprofielen. Die profielen zijn levensecht. Dus als je leert koken, doe je dat niet voor je leraar, maar voor echte klanten.

 “De zeven beroepsprofielen zijn niet toevallig gekozen. Die hebben we afgestemd op onze mooie stad. Zo ben je na je schooltijd perfect voorbereid op een leuke baan in Deventer. De lokale ondernemers ontvangen je met open armen.”

Klik hier voor uitleg over de beroepsprofielen. Nieuwsgierig geworden? Via de linkjes hieronder kun je een leuke video van het beroepsprofiel bekijken:

- Bouwen, Wonen en Interieur
- Dienstverlening en Producten
- Economie en Ondernemen
- Horeca, Bakkerij en Recreatie
- Mobiliteit en Transport
- Produceren, Installeren en Energie
- Zorg en Welzijn

Naast de lessen die je volgt binnen je beroepsprofiel, zijn er ook keuzevakken. Hiervan kies je er vier: twee binnen je eigen beroepsprofiel en twee binnen of buiten je beroepsprofiel. Klik hier voor meer uitleg over de keuzevakken.

 

 

Op de Marke loop je aardig wat stage. Lijkt het je leuk om een keer mee te lopen op het werk van je ouders? Dan kijken we toch gewoon of dat kan.

 “Stages zijn belangrijk om leerlingen goed voor te bereiden op de toekomst. Daarom hebben we goede contacten met veel bedrijven in Deventer. We leren de leerlingen keuzes maken, verantwoordelijkheid nemen en zelfstandig worden.”

Harmen Blok, teamleider mavo

 

Op De Marke kun je gym kiezen als examenvak. Al is ‘gym’ niet het goede woord. Het heet LO2 en behalve sportactiviteiten, kijken we wat je nog meer kunt leren.

 “Natuurlijk gaan we bij LO2 ook sporten. Maar het is veel meer dan dat. We gebruiken de sportactiviteiten voor je persoonlijke ontwikkeling. Zo mag je ook zelf een gymles geven. Voor een groep staan, leidinggeven, organiseren, dat is hartstikke leerzaam.”

Ewout de Keyzer, docent LO2

Op De Marke kun je op de mavo examen doen in tekenen, handvaardigheid, muziek of sport. En dat kan lang niet op alle mavo’s.

 “Bij het vak tekenen gaan we ook echt de straat op. Zoals bij het project ‘Streetart’. Leerlingen mogen lege muren in de stad uitzoeken en maken daar een ontwerp voor. Een deel komt zelfs in de schouwburg te hangen.”

Dyonne Schrijer, docent tekenen

Op De Marke vinden we dat je ook iets van de wereld moet zien. Daarom blijven we niet alleen op school, maar maken we ook mooie reizen.

Het is prachtig om leerlingen zelf te laten ervaren hoe het is om te wintersporten. Daarom bieden we dagreizen aan waarbij we alles regelen. Vervoer, spullen, lunch. Het is een onvergetelijke ervaring waar leerlingen het nog weken over hebben.”

Nina Slagt, docent Lichamelijke Opvoeding

 

Op de Marke kun je altijd bij iemand terecht. En als je wat meer moeite hebt om mee te komen, door welke problemen dan ook, is er altijd nog het expertisepunt.

 “Bij het expertisepunt staat de deur altijd open. Sommige leerlingen hebben moeite om mee te komen. Dan kan door stoornissen komen, ADHD of autisme bijvoorbeeld. Het kan ook zijn dat het thuis niet zo lekker gaat. Bij het expertisepunt nemen we leerlingen bij de hand. We zorgen dat ze zich beter gaan voelen.”

Waldo van Veen , docent Expertisepunt

Je kunt ook mavo, havo, vwo vrijeschoolonderwijs in een aparte vleugel van ons Marke schoolgebouw volgen. De naam is: Het Corberic. De ingang is aan de Laan van Borgele 60.

Veel meer dan een diploma

Een mooi rapport is leuk en een diploma is belangrijk, maar er valt zoveel meer te leren. Niet alleen kennis uit boeken maar ook over jezelf. Dit is in een notendop wat Het Corberic, leerroute vrijeschoolonderwijs binnen De Marke jou biedt.

Lees meer …