Open huis 2023
Wil jij een voorlichter in jouw groep 7/8?
Op De Marke is altijd plek voor jou!

Op De Marke hebben we een tweejarige brugperiode. Dat is heel fijn, want daardoor heb je twee jaar de tijd om te ontdekken welk niveau en welk profiel het best bij je past. Je zit in een combinatiegroep, dus in basis/kader, kader/mavo of mavo/ havo. Alle groepen zitten de eerste twee jaar bij elkaar op locatie Noord.

Groepsdocent, veel aandacht

In het eerste jaar start je met een eigen vaste groepsdocent die je zeker 8 uur per week les geeft. Jullie leren elkaar goed kennen en je kunt altijd bij hem of haar terecht. Met huiswerk en cijfers starten we heel rustig. Klas 1 is huiswerkarm, je kan heel veel huiswerk al op school doen. In klas 2 leren wij jou hoe je omgaat met huiswerk en het leren voor toetsen. Zo sta je er niet alleen voor en word je goed voorbereid op de bovenbouw.

Je groep heeft een eigen klaslokaal en de meeste vakken heb op op dezelfde gang. Geen gesjouw met je tas dus. Zo lijkt De Marke toch een beetje op je oude vertrouwde basisschool en wen je heel snel.
We hebben kleine klassen. Dat is fijn, want dan is er veel aandacht voor je. En zo blijft er ook ruimte in het lokaal voor een rustig plekje, als je je even terug wilt trekken.

2 jarige brugperiode:

Wij hebben een tweejarige brugperiode. Je hebt dus twee schooljaren de tijd om je voor te bereiden op de bovenbouw, waar je een profiel kiest. Ook wordt duidelijk welke vakken bij jou ‘goed gaan’ en welke vakken extra aandacht nodig hebben.

Als je een vak (bijvoorbeeld biologie) makkelijk vindt, dan dagen wij jou uit om dat vak op een ander niveau te volgen. Je laptop kan jou hierbij helpen. Je volgt niet alleen theorielessen, maar ook praktijklessen. Bijvoorbeeld verzorging en techniek.

We gaan je voorbereiden op hoe je thuis je opdrachten maakt en hoe je het beste voor je toetsen kan leren. Ook leren we jou plannen. In het eerste jaar zijn deze vaardigheden belangrijk om te leren.
In de brugperiode heb je een groepsdocent. Hij of zij is ook jouw mentor. Je hebt meerdere lessen van hem of haar, in verschillende vakken. Maar je krijgt natuurlijk ook les van andere vakdocenten. Je mentor is er voor jou, maar ook voor je ouders of verzorgers. Je mentor staat voor jullie klaar! Alle brugklassen zitten in een eigen vleugel op locatie Noord. Zo leren wij elkaar snel kennen en sluit je vriendschappen.

De Marke ziet je zitten. We leren je zelfstandig te worden, samen te werken en keuzes te maken. Dit doen wij door je ervaringen aan te bieden, zoals stage en sport- en muziekactiviteiten, zodat jij beter weet wat er allemaal te kiezen valt.

Bij ons leer jij door te doen. Wij kiezen namelijk de aanpak die bij jou past.

onderwijs Dominic1“Veel leerlingen worden op soms op het ene niveau net niet genoeg uitgedaagd. En dan is brugperiode met een gemengde klas ideaal. Die duurt twee jaar. Je hebt dus ruim de tijd om te proberen of je kader kunt halen.”
Dominic van Hoof, mentor
De Marke ziet je zitten!