Fietstour 2024

 

De Marke ziet je zitten!

Op De Marke hebben we een tweejarige brugperiode. Dat is heel fijn, want daardoor heb jij twee jaar de tijd om te ontdekken welk vmbo niveau en welk beroepsprofiel het best bij je past. Je komt in een combinatiegroep, dus in vmbo basis/kader, kader/mavo of mavo/havo. Alle groepen zitten de eerste twee jaar bij elkaar op locatie De Marke Noord.

Jouw brugklas krijgt een eigen klaslokaal en de meeste vakken heb je op dezelfde gang. Geen gesjouw met je tas dus. Zo wen je heel snel. We hebben kleine klassen. Dat is fijn, want dan krijg je veel aandacht. Doordat je groep niet zo groot is, is er in het klaslokaal ruimte voor een rustiger plekje, als je je even terug wilt trekken.

Groepsdocent, veel aandacht

In het eerste jaar start je met een eigen vaste groepsdocent die je een flink aantal uur per week ziet. Jullie leren elkaar goed kennen en je kunt altijd bij hem of haar terecht. Met huiswerk en cijfers starten we heel rustig. Klas 1 is huiswerkarm; je kunt veel huiswerk al op school doen. In klas 2 leren wij jou meer over hoe je huiswerk maakt, plant en voor toetsen leert. Je staat er niet alleen voor en wordt goed voorbereid op de bovenbouw (klas 3 en 4).

2 jarige brugperiode:

In de tweejarige brugklas heb je dus ruim de tijd om je voor te bereiden op de bovenbouw. In je 2e jaar kies je een beroepsprofiel waarin je straks in je 4e jaar je vmbo eindexamen doet. Daar horen verschillende vakken bij. Een deel staat vast, en je neemt natuurlijk vakken die bij jou goed gaan. Ook kies je vakken die goed passen bij het beroepsprofiel waarvoor je kiest.

 

 

"Op De Marke kom je eerst in een tweejarige brugklas. Je kunt je lessen op twee leerniveaus doen. Je laptop helpt je hier ook bij. Zo komen we er samen achter welk vmbo niveau het best bij jou past. Je hebt dus ruim de tijd om te proberen of je kader of mavo kunt halen.”

Dominic van Hoof, mentor
 

 

 


Mavo met praktijkprogramma in de bovenbouw

Je krijgt op De Marke niet alleen theorie maar ook praktijklessen. Ook op de mavo! In onze bovenbouw mavo (jaar 3 en 4) krijg jij elke week een halve dag speciale praktijklessen die passen bij het beroeps/eindexamenprofiel dat jij kiest aan het eind van je 2e jaar. Op De Marke mavo kun je kiezen uit 3 eindexamenprofielen; Economie, Zorg & Welzijn of Techniek.

Doen, ervaren, kiezen

Welk niveau je op De Marke ook doet, De Marke ziet jou zitten. We leren je zelfstandig worden, samenwerken en keuzes maken.

Dit doen wij door je vier jaar lang allerlei ervaringen, vakken en praktijklessen aan te bieden. Denk ook aan stage lopen bij een organisatie of bedrijf in de stad of regio, en speciale sport-, teken/handvaardigheid- en muzieklessen. In die vakken kun je trouwens ook eindexamen in doen!

De Marke is de enige mavo in de regio waar je in LO2 (Sport) eindexamen kunt doen. Wat dit precies inhoudt, hoor je op het Open Huis.

Bij ons leer jij door te doen. Eén ding is zeker; De Marke ziet jou zitten!