Op De Marke is altijd plek voor jou!

Wij hebben een tweejarige brugperiode. Je hebt dus twee schooljaren de tijd om je voor te bereiden op de bovenbouw, waar je een profiel kiest. Ook wordt duidelijk welke vakken bij jou ‘goed gaan’ en welke vakken extra aandacht nodig hebben.

Als je een vak (bijvoorbeeld biologie) makkelijk vindt, dan dagen wij jou uit om dat vak op een ander niveau te volgen. Je laptop kan jou hierbij helpen. Je volgt niet alleen theorielessen, maar ook praktijklessen. Bijvoorbeeld verzorging en techniek.

We gaan je voorbereiden op hoe je thuis je opdrachten maakt en hoe je het beste voor je toetsen kan leren. Ook leren we jou plannen. In het eerste jaar krijg je geen cijfers voor de toetsen die je maakt. We leren jou vaardigheden om uiteindelijk ook huiswerk op te krijgen. In de brugperiode heb je een groepsdocent. Hij of zij is ook jouw mentor. Je hebt meerdere lessen van hem of haar, in verschillende vakken. Maar je krijgt natuurlijk ook les van andere vakdocenten. Je mentor is er voor jou, maar ook voor je ouders of verzorgers. Je mentor staat voor jullie klaar! Alle brugklassen zitten in een eigen vleugel op locatie Noord. Zo leren wij elkaar snel kennen en sluit je vriendschappen.

De Marke ziet je zitten. We leren je zelfstandig te worden, samen te werken en keuzes te maken. Dit doen wij door je ervaringen aan te bieden, zoals stage en sport- en muziekactiviteiten, zodat jij beter weet wat er allemaal te kiezen valt.

Bij ons leer jij door te doen. Wij kiezen namelijk de aanpak die bij jou past.

onderwijs Dominic1“Veel leerlingen worden op soms op het ene niveau net niet genoeg uitgedaagd. En dan is brugperiode met een gemengde klas ideaal. Die duurt twee jaar. Je hebt dus ruim de tijd om te proberen of je kader kunt halen.”
Dominic van Hoof, mentor
De Marke ziet je zitten!