Fietstour 2024

Jesse Burke, leerling

Met de landelijke techniekwedstrijd ‘Vakkanjers’ kunnen leerlingen hun vakmanschap ontdekken en ontwikkelen. Jesse bedacht met zijn klasgenoot Jan voor het Nederlands Rode Kruis de Handy Sandwich Fixer", oftewel een broodsmeerapparaat. Ze schopten het samen tot de finale.

“Het was inderdaad jammer dat we het podium net niet haalden. Het was toch een geweldig idee. Een apparaat met een compressor erin en als het broodje over de transportband rolde, ging er beleg op: pindakaas, jam, ham, kaas of zelfs een broodje gezond. We zijn dus vierde geworden.”

“In het derde leerjaar deden we weer mee. Nu voor Vakkanjes Pioniers. Samen met Marissa en Jan hebben we met ons team ‘de Lichtknoppers’ wederom de grote landelijke finale behaald. Voor het Nationaal Comité 4 en 5 Mei hebben we een moNUment met vrijheid in beweging gemaakt. We wilden eerst met de lightcube een vredesduif maken, maar dat lukte niet. Het is toen het vredesvuur met vlammen geworden. Op het statief hebben we bewegende foto's gemonteerd. Tijdens de wedstrijd deed ik via een live-stream verslag van ons product, terwijl mijn teamgenoten Marissa en Jan op het podium de jury en het publiek enthousiast maakten."

Het voorbeeld van Jesse laat zien hoe je op De Marke je technische skills kunt ontwikkelen. Denk jij alvast na over een mooie uitvinding voor volgend jaar?