Fietstour 2024
Wil jij een voorlichter in jouw groep 7/8?

We gaan beginnen! Op 4 oktober gaven we het officiële startsein voor de bouw van onze nieuwe vmbo-school De Marke. Leerlingen, ouders/verzorgers, buurtbewoners, docenten en andere relaties waren aanwezig bij de feestelijke onthulling van het bouwbord door leerlingen, directeur Mark Brijan en teamleider Marc Kuijper. Met de nieuwbouw van De Marke wordt een belangrijke stap gezet naar een toekomstbestendig onderwijsgebouw in Deventer.

Wethouder Ilse Duursma sprak vol enthousiasme over het belang van de nieuwe school en de samenwerking die aan de basis ligt van dit project. “De nieuwbouw van de school is alleen mogelijk door de goede samenwerking tussen verschillende mensen en organisaties. Het is een prachtige nieuwe vmbo-school die voor de leerlingen en sportverenigingen veel gaat betekenen. Een plek waar kinderen een vak leren, sporten en groeien in een gezonde omgeving.”

Onze directievoorzitter Wiebo Spoelstra stond stil bij de bijzondere week die aan dit feestelijke moment voorafging. “Het doet ons goed dat we, ondanks de onrustige week, dit bijzondere moment kunnen vieren. Dit gebouw wordt een symbool voor de waardering van ambachtelijk vakmanschap.  Het gebouw drukt uit dat de samenleving niet alleen hoofd nodig heeft, maar ook hart en handen. Onze leerlingen verdienen een omgeving waarin zij kunnen groeien en zich ontwikkelen tot volwaardige vakmensen.”

De onthulling van het bouwbord werd symbolisch uitgevoerd door twee leerlingen die over anderhalf jaar de nieuwe school in gebruik gaan nemen. Het bouwbord markeert het begin van de realisatie van een nieuwe, moderne school. Een plek waar onderwijs en sport samenkomen en waar de Deventer gemeenschap trots op kan zijn. Wiebo Spoelstra: “We verlangen al lang naar dit moment. Het is fantastisch dat we vandaag een eerste tastbare stap kunnen zetten op weg naar de realisatie van deze gezamenlijke ambitie.”