Fietstour 2024
Wil jij een voorlichter in jouw groep 7/8?

mevrouw Mol, docent en mentor

Het is fijn als je een inspirerende groep collega’s hebt die iets moois in het team brengen. Die ieder op hun eigen manier leerlingen helpen te werken aan hun ontwikkeling tot wereldburger.

Natuurlijk willen we graag dat kinderen met een diploma van school gaan. Maar we schenken in alle lessen ook veel aandacht aan de ontdekkingstocht die kinderen doormaken. Hoe werkt de wereld, hoe werkt de school? Maar vooral: hoe werk ikzelf en wie wil ik zijn? Daarom steken ze de handen in de aarde bij tuinbouw en uit de mouwen bij vakken als koken, houtbewerking en textiel.
Mijn vak is Duits en wat is nou mooier voor een leerling dan ervaring opdoen in Duitsland zelf? Na een intensieve, vaak theoretische voorbereiding gingen we daarom met zijn allen naar Dinslaken. Daar konden ze al het geoefende in de praktijk brengen. Ze stelden zichzelf voor en hielden een interview met Duitse studenten. We vroegen ze ook iets te vertellen over een stad in een Duitstalig land. Het lukte hen ook om een broodje te bestellen en een ansichtkaart te kopen.
Iedereen kwam enthousiast van deze reis terug. Het was mooi te zien hoe leuk zij het vonden, dat zij zich verstaanbaar konden maken in Duitsland.