Fietstour 2024

Wij hebben gedurende het schooljaar een aantal bijzondere weken en dagen:

De Buitenweek

Tijdens deze week hebben alle leerlingen verschillende activiteiten buiten school. Bijvoorbeeld groenten oogsten op de biologische boerderij en hiervan eten koken, kamp in de Ardennen of op Schiermonnikoog. Belangrijk doel van deze week is versterking van de sociale processen in de groep.

Projectweek

In de projectweek zijn er geen gewone lessen maar wordt elke dag intensief en hard gewerkt aan een thema of evenement. De eerste jaars presenteren aan het eind van de week diverse projecten naar aanleiding van het thema Romeinen. De tweede jaars organiseren een evenement in de stad waarbij zij zelf diverse optredens op het podium uitvoeren

Stageweek

Vanaf het eerste jaar nemen de leerlingen deel aan stages. Dat begint met snuffelstages in het eerste jaar tot en met full-time stages bij een bedrijf of instelling in leerjaar twee en drie.

Theaterweek

Gedurende een week maken en oefenen enkele klassen, gezamenlijk op locatie een theaterstuk. Dat gebeurt onder leiding van theatermakers van buiten. Op de vrijdag worden de voorstellingen natuurlijk gespeeld voor medeleerlingen en docenten.

Taalreizen

In het derde leerjaar organiseren we taalreizen naar Duitsland en Frankrijk of België.

Jaarfeesten

Als Corberic vormen we ook een gemeenschap met elkaar. We starten elk schooljaar met een picknick met ouders, leerlingen en team docenten. De rest van het jaar vieren wij zogenaamde jaarfeesten. Dit zijn dagen waarop alle leerlingen, door elkaar heen activiteiten doen. De jaarfeesten zijn: Michaelsfeest, Advent en kerst, Pasen en we sluiten het jaar af met het St Jans feest.