Fietstour 2024
Wil jij een voorlichter in jouw groep 7/8?

De mentor is op het Corberic het eerste aanspreekpunt. Hij houdt ouders op de hoogte van de ontwikkeling van het kind. Er wordt veel tijd besteed om een goede band op te bouwen tussen mentor en ieder kind. In de eerste drie weken heeft de mentor daarom een ochtendperiode waarin groepsvorming en het wegwijs worden in de school centraal staat.

En in de buitenweek die daarop volgt gaat de mentor ook mee met de klas. De mentor geeft een klassenuur, waarin veel aandacht wordt besteed aan groepsdynamiek en klassenvorming.

Er wordt toegewerkt naar een veilige omgeving, waarbij aandacht wordt besteed aan ieders unieke kanten. Zo kweken we een veilige omgeving en is er ruimte voor iedereen. Iedereen is immers uniek. Daarnaast wordt een lesuur in de week besteed aan studievaardigheden en ook deze lessen worden door de mentor gegeven. De mentor gaat 3 jaar met de klas mee. Wat opgebouwd is blijft bewaard.

Ik heb een hele fijne klas op Het Corberic. We doen veel leuke dingen samen. In de eerste weken hadden we een open periode, waarin de mentor met ons allemaal spelletjes heeft gedaan en we iets over onszelf konden vertellen. Ook hadden we een buitenweek. Het leukste vond ik de dag naar de boerderij, toen hebben we aardappels gerooid. We gingen daarna zelf koken van onze oogst. Nu hebben we nog elke week klassenuur. Gelukkig heb ik een hele leuke mentor.