Informatieavond voor ouders groep 8

Van de autogarage om de hoek tot een boorplatform in de Waddenzee, een biologisch zuivelbedrijf, een kapperszaak of een ziekenhuis. Techniek is overal en overal zijn technici nodig. Toch kiezen steeds minder leerlingen voor techniek. Terwijl bedrijven staan te springen om nieuw, goedgeschoold, technisch personeel. Een grote uitdaging die het onderwijs en bedrijfsleven in de regio Deventer samen aangaan met Sterk Techniek Onderwijs Deventer-Twello.

Sterk Techniek Onderwijs Deventer-Twello is al een tijd actief, maar heeft nu ook een eigen website: www.sterkintechniekonderwijs.nl. Hier kunnen bedrijven, onderwijsinstellingen en iedereen die techniek interessant vindt, zien wat Sterk Techniek Onderwijs Deventer-Twello doet om techniek en technische opleidingen interessanter en beter te maken.  

Dit is er te vinden
Van de negen projecten, activiteiten en evenementen tot de aangesloten bedrijven en onderwijsinstellingen. Op de nieuwe website vind je alles over Sterk Techniek Onderwijs Deventer-Twello. Ook kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief die eens per kwartaal verschijnt.

Over Sterk Techniek Onderwijs
Sterk Techniekonderwijs is een landelijk subsidieprogramma. Sinds 2018 wordt er gemiddeld 100 miljoen per jaar extra geïnvesteerd in techniekonderwijs op het vmbo. De eerste twee jaar konden vmbo-scholen investeren in machines, materialen en mensen. Van 2020 – 2024 worden de middelen ingezet voor de uitvoering van regionale plannen van vmbo-scholen, mbo-instellingen, het bedrijfsleven en regionale overheid. De doelstelling is werken aan een duurzaam, dekkend en kwalitatief sterk technisch onderwijs. In Deventer-Twello doen we dat met vmbo, mbo, basis- en speciaal onderwijs, Technicampus, Platform Techniek Stedendriehoek en zo’n zestig bedrijven.